Een nieuwe bril voor Koningin Máxima

In het koninklijke nieuws zie je Koningin Máxima steeds vaker met een bril en vele Royals met haar overigens. Die brillentrend viel op bij de redactie van Blauw Bloed en zo kwam ik terecht in dat programma om te vertellen over (koninklijke) brillen.
Hoe gaaf is dat?!
In het programma geef ik onder andere advies over een nieuwe bril voor Koningin Máxima en jij hebt daar ook wat aan als je op zoek bent naar een nieuwe bril.
Onderaan dit blog lees je 3 tips voor het vinden van jóuw mooiste bril.
Diana Zuidweg op locatie voor de opname van Blauw Bloed.
Op locatie voor de opname van Blauw Bloed

De brillen zijn bij de Nederlandse Royals nog niet zo rijk vertegenwoordigd en dan doel ik op de bril op sterkte met blanke glazen en niet de zonnebril. Het kan ook zijn dat ze multifocale lenzen dragen, hiermee kijk je goed veraf én dichtbij.

Het voordeel van een bril is dat hij je uitstraling versterkt of dat je aspecten in je gezicht kan verzachten. En dat is nou precies datgene wat ik zo leuk vind aan brillen.

Ik schreef eerder over brillenglazen die je helpen bij het vele werken met een beeldscherm. Wanneer je hierbij een goede bril draagt kunnen je ogen met minder inspanning doen wat ze moeten doen. Lees er hier meer over.

Als Brillenmeisje ben ik natuurlijk héél nieuwsgierig naar de brilkeuzes van de Royals en door de toename van online meetings zien we hen steeds vaker met een bril. Staat hij niet op de neus, dan ligt hij wel ergens op het bureau.

Het zou tof zijn wanneer niet alleen de jurken, accessoires en kapsels besproken worden van Koningin Máxima, maar óók haar brillen.

Koningin Maxima met bril
Koningin Máxima met bril – still uit het programma Blauw Bloed 27 maart 2021

Koningin Máxima is al een aantal keer gezien met een bril. Het is een model met vrij rechte lijnen en van donkerbruin kunststof. Die bril geeft haar een serieuze en zakelijke look. 

Omdat je net als met kleding niet altijd zakelijk wilt overkomen heb ik gekeken naar modellen die haar ook mooi zullen staan. 

Een montuur van doorschijnende champagne kleur met een accent op de bovenlijn zal Máxima prachtig staan: vrouwelijk, elegant en precies genoeg pit. Voor meer zakelijke elegantie adviseer ik een mat gouden montuur met wat extra kracht doordat het is omhuld met een dun randje donkerbruin kunststof.

Twee monturen als optie voor Koningin Máxima.
Links het mat gouden montuur van Götti en mijn collega Marijke draagt hier het doorschijnende montuur van Res/Rei – still uit de uitzending van Blauw Bloed op 27 maart 2021.

Een staatsbezoek verlangt een andere look dan een thuisbezoek, daar pas je je kleding op aan én je bril.

Zonnebrillen heeft Koningin Máxima in vele variaties. Je ziet haar met veel verschillende vormen en kleuren. De zonnebril is echt een accessoire waarmee ze haar look afmaakt en daarmee passend is bij de gelegenheid. Belangrijk hierbij is dat de kleur van de glazen niet te donker is, zodat anderen haar ogen nog steeds kunnen zien. 

Koningin Máxima met zonnebril
Koningin Máxima met een parelmoer witte zonnebril – still uit de uitzending van Blauw Bloed op 27 maart 2021

Je hoeft geen Royal te zijn om indruk te maken met je bril. Dat kan jij ook met de juiste hulp van een toegewijde brillen-fan in de winkel en om je alvast op weg te helpen geef ik je hierbij 3 tips:


Tip 1
Bij de keuze van jóuw mooiste bril kun je je laten leiden door de vorm van je gezicht, dan kom je vaak uit op een goede match. Door ergens iets tegendraads te kiezen gaat het een klein beetje schuren en maak je de bril juist wat spannender in het gezicht.

Tip 2
Een mooie zonnebril is makkelijker te kiezen, omdat de plaats van ogen en wenkbrauwen deels gemaskeerd worden door de donkere glazen. Je bent dus aan minder regels gebonden. Probeer daarom eens iets spannenders te kiezen, net op de grens van wat voor jou comfortabel is. Durf je het aan?

Tip 3
Een bril kan een kostbare uitgave zijn, maar dat zijn 3 paar schoenen, twee winterjassen en een nieuwe racefiets ook. Een bril heb je de hele dag op, het is je visitekaartje en vertelt iets over wie jij bent. Jij bent niet iedere dag de altijd-accurate-PA-van-de-baas, de liefste-muzikale-juf-van-groep-8 of de meest-hippe-BFF-altijd-in-voor-een-feestje. Dus investeer in een mooie bril en spaar hard voor één erbij.

Succes met het vinden van jóuw mooiste bril.
Ook voor niet-majestueuze brillen kun je bij mij terecht. 😉

2 comments

  1. Astrid schreef:

    Wat een leuke en bijzondere eer! Heel benieuwd naar je verhaal bij Blauw Bloed. Was het de uitzending van 27 maart of komt deze nog? Echt een mooie opsteker voor je!

    • brillenmeisje schreef:

      Hi Astrid, het was inderdaad de uitzending van 27/3. Op de site van Blauw Bloed kun je het ook terugkijken. Het was heel leuk om te doen.