Archive for oogzorg

Droge ogen zijn niet normaal en het probleem wordt onderschat! Wat is de oplossing?

Oog Diana Zuidweg

In deze post vertel ik over klachten die passen bij droge ogen, ik laat zien wat de oplossing kan zijn en geef je een tip wie je verder kan helpen om van je klachten af te komen. Want droge ogen zijn niet normaal en het probleem wordt onderschat.


Herken je dit? Door een waas het ochtendnieuws lezen vanwege een tranenvloed. Je oogmake-up naar je wangen wrijven vanwege de jeuk. Of je moeder die net iets te vaak vraagt of je gehuild hebt. 

Droge ogen is niet normaal en de klachten hiervan worden onderschat. Wat is de oplossing?

Met droge ogen bedoel ik veel meer dan alleen dat droge gevoel. Er hoort een scala aan klachten bij, allemaal door een onbalans van de traanfilm. Het ontstaat door uiteenlopende oorzaken. Bijvoorbeeld door allergie, verandering hormoonhuishouding, medicatie of beeldschermgebruik. Een willekeurig gekozen druppeltje (kunsttraan) in het oog doen is dan ook niet de oplossing.

Read more

De scholen zijn weer begonnen: zijn de ogen van jouw kind er klaar voor?

Het is de vraag wie zich het meest moet voorbereiden op het nieuwe schooljaar, de ouder of het kind. Laat staan wie is het meest zenuwachtig voor die eerste schooldag.

Back-to-school reclames schieten uit de grond als paddenstoelen in de herfst.

Een goede voorbereiding is het halve werk: eerste-dag-outfit, schooltas, schriften, etui. Absoluut het leukst om te kiezen is de nieuwe schoolagenda. Het minst leuke (wan: rotkarwei) is het kaftpapier.

Met al die voorbereidingen mag je je ook afvragen:
‘Zijn de ogen van mijn kind klaar voor het nieuwe schooljaar?’

Read more

Waarom is een oogonderzoek belangrijk (ook zónder klachten!)? En hoe vaak moet dat?

Struijk Optiek Diana Zuidweg

Ik sport (soms)
Eet gezond (meestal)
Ga op tijd slapen (vaak)
En doe elke 2 jaar een ogencheck (absoluut)

Sporten, gezond eten, op tijd slapen, extra vitamines, buitenlucht, ontspanning. Er is zoveel waar we wél op letten als het gaat om het behoud van ons lijf.

Hoe komt het toch dat een regelmatig oogonderzoek níet vanzelfsprekend is?

Read more