Contact

E-MAIL
diana@brillenmeisje.nl

BEZOEKADRES
Zuidweg Oogcontact
Brederodelaan 120
3353 GG Papendrecht
Tel.nr 078-6153707
www.zuidwegoogcontact.nl

Wil je zeker weten dat ik beschikbaar ben, maak dan vooraf even een afspraak.

16 comments

 1. Kitty schreef:

  Ik wil een nieuwe bril en heb mijn oog 🙂 laten vallen op de Gamine collectie. Ik heb (nog) geen opticien gevonden in NL die deze collectie heeft.
  Nu las ik in jouw blog van een aantal jaren geleden over Gamine. Kun jij me verder helpen?

  • brillenmeisje schreef:

   Ha Kitty, dank voor je bericht. Op de website van Gamine kun je de winkels zien in NL die het merk voeren. Zelf voer ik het merk niet meer in de winkel, maar ik zie er nog 2 opticiens tussen staan. Kijk even op: https://gamine.nyc/ Laat me weten als ik nog iets voor je kan doen.

   • Kitty schreef:

    Dank je wel voor je reactie, brillenmeisje.
    Ik heb gekeken op hun website en het is er slechts eentje, een opticien in Steenwijk. Ik ga contact opnemen.
    Groetjes,
    Kitty

 2. May Korving schreef:

  Beste brillenmeisje,
  Ik heb sinds een paar weken een nieuwe vederlichte, randloze bril (+zonnebril) van Specsavers à 689 eu!, maar ik heb een lelijke rode plek rechts (links minder) onder de pad. Ik ben al drie keer terug geweest, waarbij bij de eerste keer de siliconen pads zijn vervangen door metalen pads.
  Daarna is de bril nog 2x bijgesteld, maar de rode plek blijft en lijkt erger te worden.

  Ik heb hier nog nooit problemen mee gehad, en vroeg mij af of de goudkleurige, metalen pads die Specsavers tegenwoordig gebruikt van een ander materiaal zijn dan de donker gekleurde metalen pads van vorige brillen. Zij zeggen van niet, maar zo lijkt het probleem onoplosbaar te worden.

  Wat raadt u mij aan?

  Met vriendelijke groet,
  May Korving.

  • brillenmeisje schreef:

   Beste May,

   Een bril die niet lekker zit is super vervelend. Dank je wel dat je contact met me zoekt, ik zal je een aantal tips geven en e.e.a. toelichten.
   Het is goed dat je (voor nu) even van de siliconen neuspads af bent, want de stroefheid kan wrijving geven met de huid en daardoor irritatie geven. Belangrijk is dat de neuspad vooral aansluit bij de anatomie van de ‘neusflank’. Zo te lezen is die ideale setting nog niet gevonden, maar zeker bij een lichte bril en een juiste pasvorm (maat) op de neus moet het goed komen. Een aantal tips hoe nu verder:
   Tip 1: draag 2-3 dagen je oude bril (waar je geen last van had) om de rode plek goed te laten genezen
   Tip 2: krijg je opnieuw een rode plek van je nieuwe bril, ga dan met je oude bril naar de opticien voor een vergelijkbare afstelling
   Tip 3: bij pijn of roodheid gebruik eventueel wat talkpoeder om de huid glad te houden, nooit zalf want dat maakt de huid zacht
   Kom je er nog niet uit, laat het me weten en dan gaan we op zoek naar een andere oplossing.

   Hartelijke groet,

   Brillenmeisje
   Diana Zuidweg

 3. Martin schreef:

  Best Brillenmeisje,
  Wat is het ideale mondkapje voor brildragers? Zelf, en ook bij andere, ben ik aan het tobben om je bril niet te laten bestaan. Hoe kun je dit het beste voorkomen? (Goed aansluiten/hoger plaatsen allemaal al geprobeerd….)

  • brillenmeisje schreef:

   Dag Martin, dank voor je bericht. Nu ben ik geen expert op het gebied van mondkapjes, maar dit is wat bij mij (en collega’s) werkt: maak een draai in het elastiekje voordat je hem om je oor doet. Succes!

 4. Jeanne Mouton schreef:

  Zoek glasbril met lage veeraanzet .Dus de veer begint onderaan het glas .
  Maakt het net wat specialer .
  Had er een maar is zoekgeraakt .
  Bij voorbaat dank
  Gr J Mouton

  • brillenmeisje schreef:

   Dag Jeanne, dank je wel voor je bericht. Jij zoekt een speciale bril, wat gaaf! Waar woon je in de buurt? Dan kan ik je koppelen aan een opticien die je helpt in je zoektocht.

   • Jeanne Mouton schreef:

    Hallo Diana,

    Ik woon in Bergen op Zoom.

    • brillenmeisje schreef:

     Beste Jeanne,

     je kunt o.a. terecht bij Oogzorgcentrum Van der Ham Optiek in Bergen op Zoom of bij De Moor Optiek in Steenbergen. Veel succes met het vinden van jóuw mooiste bril!

     Hartelijke groet,
     Diana Zuidweg

 5. Ferry schreef:

  Hoi, Superleuk blog heb je. Zou je het leuk vinden om ook artikelen voor VakOpticien te schrijven.Uiteraard kun je dan een link plaatsen richting je eigen site. Is goed voor je eigen ranking natuurlijk en ook leuk voor onze lezers. Hoop van je te horen.

  mvg, Ferry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *