Archive for briladvies

Nieuwe bril kopen? 5 tips om jóuw mooiste bril te vinden

Een nieuwe bril kopen is een heus project.
Zeker als het je allereerste bril is.
Om jóuw mooiste bril te vinden geef ik je 5 tips.

Een bril draag je zo’n 6000 uur per jaar!

Veel brildragers hebben maar één bril.
Zelfs een reservebril ontbreekt vaak.

Met een paar nieuwe schoenen denk je nog ‘Hey, rood heb ik nog niet in de kast, laten we dat eens doen.’ Zo heeft menig vrouw 23 paar schoenen in de kast staan en de mannen over het algemeen iets minder.

Naast Elton John zijn er geen massa’s mensen met 23 brillen op sterkte. Zonnebrillen misschien nog wel.

Die ene bril (of die tweede of derde) moet daarom écht passen bij wie jíj bent. Niet alleen vandaag, maar ook die andere 5983 uur in het jaar. Daarom geef ik je 5 tips om jóuw mooiste bril te vinden:

Tip 1 Kies de juiste vorm

Ontdek welke vorm jij mooi vindt in je gezicht.
Er zijn heel veel regels opgesteld om aan de hand van de vorm van je gezicht te bepalen welke bril bij jou past. Die mag je zeker volgen. Persoonlijk ben ik voorstander om gaandeweg het passen te ontdekken wat jou mooi staat en vooral waar jij je lekker bij voelt. Doe je het namelijk precies volgens de regels, dan moet je oppassen dat het niet te saai wordt. Een klein beetje tegendraads geeft juist een mooie spanning.

Kleur en vorm zijn van groot belang bij de juiste van jouw mooiste bril.

Tip 2 Vind een kleur die je staat

Experimenteer met kleur en ervaar waar jij van gaat stralen.
Wanneer er veel contrastverschillen zijn in je gezicht (huid, haar, ogen), dan kun je ook wat contrastrijker qua montuur. Is alles heel zacht in je gezicht en je gaat naar een donkere bril, lees dan nog even tip 1: het is misschien niet volgens de regels, maar je maakt wel meer indruk met je bril. Als dat precies hetgeen is wat je wilt, dan is het niet moeilijk om jóuw mooiste bril te vinden.

Tip 3 Je uitstraling onderstrepen of juist verzachten

Jij kan met een nieuwe bril je uitstraling versterken of juist verzachten.
Krijg je altijd te horen dat je zo boos kijkt, dan is het een uitdaging om een bril te vinden die dit verzacht. Kan jij in je werk (of thuis 😉) juist een beetje meer pit gebruiken, dan zou ik zeker een karakteristieke bril kiezen die dat ondersteunt. Zo kun je dus spelen met de bril in combinatie met wat jij wilt uitstralen.

Bij de aanschaf van een nieuwe bril komt er veel op je af. Hoe zorg je dat je de juiste keuze maakt?

Je humeur is niet elke dag hetzelfde. Net als je outfit, je activiteiten en het weer. Overweeg daarom een 2e bril. Veel opticiens geven een voordeel bij aankoop van die volgende bril. Vraag er maar eens naar.

Tip 4 Het glastype en de dikte

Laat je adviseren als het gaat om de dikte van je glazen in het gekozen montuur en de pasvorm t.o.v. je ogen. Heb je bijvoorbeeld een hoge min-sterkte, dan zijn de brillenglazen aan de rand het dikst. Dit wordt niet in alle monturen even mooi. Ook de positie van je pupillen in het frame bepaalt of je glazen optisch mooi uitkomen. Je hoeft hier geen verstand van te hebben, een goede opticien helpt je hierbij om zo jóuw mooiste bril te vinden.

Tip 5 Heb maling aan alles en iedereen

Heb echt sch*t aan wat de regels zijn. Is het sociaal gewenst in je vriendenkring of op kantoor, hip volgens Insta of not done op het schoolplein. Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen. Lukt misschien niet elke dag, maar misschien wel op zondag, woensdag en vrijdag. Dan ben je al een heel eind. 🤓

Hulp nodig bij het vinden van jóuw mooiste bril?
Mail me of boek gelijk een afspraak in de winkel.

Ik zie je snel!

PS
Lees hier over mijn briladvies aan een leuke vrouw die écht niet aan de bril wilde: “Ik laat haar zes brillen passen en het is zo gaaf om te zien wat er gebeurt met de mimiek. Haar ogen spreken boekdelen en voor mij is de uitkomst al klip en klaar. Zij weet het alleen zelf nog niet.

‘Ik wil een bril die niet opvalt’ zei ze in haar sexy jurk – maar het liep anders.

Afbeelding van een vrouw in gestreepte jurk. Net zoals een bril kan versterken wie je bent. Wat wil jij uitstralen?

Een bril kan versterken wie je bent. Wat wil jij uitstralen?
In deze post vertel ik je het verhaal van een leuke vrouw in haar zoektocht naar de (on)gewenste bril. 😉


Ze draagt een blauwwit gestreepte overhemdjurk. Zo één die heel nonchalant maar perfect om haar slanke taille geknoopt zit en net genoeg huid laat zien. Precies zo dat ik net iets te lang kijk en verbaast opmerk: h o e d a n ? Als ik zo’n jurk aantrek voelt het alsof ik in mijn pyjama sta.

Maar nu over haar bril.
Want daar komt ze voor.

Read more

De brillen zijn nog nooit zo schoon geweest – een feest om juist nú een nieuwe bril te kopen.Ik staar naar het groene water. Kleine belletjes drijven naar de zijkant. Op de bodem ligt een smoezelig stickertje.

Of ik naar de sloot tegenover mijn huis kijk? 
Nee, ik ben op mijn werk.

Read more