Jean Paul Gaultier inspireert en verlegt grenzen. Een briladvies kan dat ook.

Jean Paul Gaultier

 

Het is donker. Ik zie haar niet, maar hoor haar wel. Verbaasd en net iets te hard zegt ze “Ja, maar niemand kóópt toch zoiets?!” Ik zeg niks. Denk alleen maar. Dat is nou net de reden waarom Jean Paul Gaultier eerst helemaal geen couture wilde maken. Dat moest namelijk ‘gewoon’ zijn. Draagbaar. Hij wilde geen grenzen aan zijn creativiteit. Hij wilde mode maken die inspireert in de overtreffende trap. En dat is precies de reden waarom ik vandaag in de Kunsthal ben.

Eerlijk gezegd, ik hou niet zo van kostuums die de grens naderen van extravagant, ordinair of zelfs travestiet-achtig. Maar als ik dat voor even terzijde schuif, zie ik kunst. Onbegrensde ontwerpen. Creativiteit voorbij kaders. Inspirerend.

Vorige week zei een man in de winkel: ik zou die bril nooit zelf gepakt hebben, maar ik zie nu wel wat de mogelijkheden zijn.

Extravagante brillen heb ik niet echt. Wel een beetje fan van trouwens. Ik denk dan aan extreme Dame Edna brillen. De brillen dus hè! Tijdens de zoektocht naar de mooiste bril zoek ik wel graag grenzen op. Om te zien wat de uiterste mogelijkheden zijn. Om te inspireren.

Als je met brillen passen altijd naar hetzelfde grijpt, is het tijd om even een keer lekker door elkaar geschud te worden. Zoals ik door elkaar word geschud door de creaties van meneer Gaultier. Van mijn leven zal ik niet zo’n kegelvormig corset aantrekken! En jij hoeft van je levensdagen niet die extreem creatieve bril te dragen.

Maar er zit altijd iets tussenin. Heel veel zelfs. Ik ben ervan overtuigd dat je niet alleen geschikt bent voor het type bril wat je nu draagt. Er kan meer. Laat je inspireren door eens iets te passen wat minder ‘gewoon’ is. Leg jezelf geen grens op van ‘doe maar normaal’. Wees creatief. Laat je inspireren. Het zal je blij maken.

Tip: The Fashion World of Jean Paul Gaultier, Kunsthal
Tip: onbegrensd briladvies, brillenmeisje 😉

2 comments

 1. chris schreef:

  Ja, voor prikkelingen kan je zeker bij Gaultier terecht!
  Morgenochtend zal ik genieten van al het moois – ook mijn creativiteit mag meer over de grens…
  Verheug me zeker op… zijn Puntcorset, Mannenrok, Bretonse streepjurk…. elke ontwerper heeft zijn klassiekers!
  Zelf ook nu nog veel ingesteld op ‘draagbaar’, maar dramatiek is me niet vreemd. Al is het alleen maar om je zichtbaarheid te onderstrepen – niet alleen ’s avonds, maar ook overdag.
  Dus als je oogopslag dramatisch moet zijn, het kan door de outfit, de make-up, maar ook door de bril…. er zijn legio mogelijkheden!

  • brillenmeisje schreef:

   Dank je wel voor je prikkelende reactie, Chris. Ik wens je enorm veel kijkplezier morgen. Neem ook de tijd voor de film in de hal!