IK BEN VERLIEFD

Hij loopt wat rond en kijkt naar de collecties die ik heb hangen. Als ik op hem afloop onderdruk ik een binnenpretje die neigt tot zichtbaar buitenpret. Plezier heb ik om zijn  passende beroeps-outfit: gladgeschoren gezicht, keurig overhemd, donker streepjes pak en bruin leren veterschoenen. Mocht ik nog twijfelen, de handdruk bevestigd mijn conclusie, vertegenwoordiger van monturenmerk X staat voor me.

Wij van merk X willen alleen in winkels liggen zoals die van u!

Nou dat is mooi, dat merk X mijn winkel goed genoeg acht voor zijn collectie.  Maar je hebt toch echt 2 zielen nodig voor een goede relatie en mijn antwoord is nee. Jullie brillen doen me niet zoveel, ik word er niet warm en zelfs niet koud van.

Wel 100x verliefd
Gelukkig is er bij mij geen hoofdkantoor die koud en afstandelijk 2 tot 4 x per jaar de collecties uitkiest voor mijn klanten. Zelfstandig inkopen is 1 van de leukste onderdelen van mijn vak, misschien wel het allerleukste! En echt, ik verkoop niet zomaar mijn liefde aan een merk. Noem het een goed doordacht inkoopbeleid of gewoon gevoel. Ik hou het graag op een combinatie hiervan.

Een monturenlijn moet iets in mij los maken, ik wil een verhaal erin zien of een familiegevoel krijgen. Het moet een samenhangend geheel zijn van kleuren en vormen. Het hoeft niet altijd iets te zijn wat ik zélf zou dragen, dat zou veel te eenzijdig worden.

Maar ik zoek wel altijd iets waardoor ik een beetje verliefd word op zo’n bril.  Als dat er niet is, dan kan ik het ook niet met enthousiasme adviseren aan een ander.

Kriebels in mijn buik
Nu al ben ik me aan het voorbereiden op de internationale beurs SILMO in Parijs in oktober. Ik stel een verlanglijstje op van wat ik wil, wat ik zoek en wat ik niet mag missen. Een groot plezier was het dan ook toen ik even geleden een uitnodiging kreeg voor een preview van ‘De Silmo Collectie 2012’ van een fantastisch merk, 1 van mijn grote liefdes.

Natuurlijk zijn er leukere dingen te doen op zaterdagavond, maar toen ik de showroom van dit merk binnenliep was ik dat al gauw vergeten. Een deel van mijn team was mee en stond ook zichtbaar te genieten. Ik hoopte op een kleine revolutie in brillenland, maar geen flauw benul hoe ik me dat eigenlijk moest voorstellen. Nu wel! De designers hebben een jaloersmakende creativiteit. Wauw!

Het klinkt vast idioot (vind me dan maar een beetje gestoord), maar van wat ik daar heb gezien krijg ik onwijs prettige kriebels in mijn buik. Bril na bril verbaas ik me en word ik straalverliefd.

Zoeter dan zoet, stormachtige herfst, zachte pastels, ondeugende contrasten. Kortom, eigenwijs en heerlijk anders dan anders.

Maar hemeltjelief, wat gaat de tijd langzaam als je wacht op je grote liefde!
Het duurt nog even voordat het binnenkomt. Wees gerust, ik laat het je weten!

6 comments

 1. […] brillen inkopen vind ik nog steeds het allerleukst. Dat wist je natuurlijk allang. Maar kiezen uit een veelvoud van honderden monturen voelt voor mij nog […]

 2. Chris schreef:

  Uit mijn hart gegrepen, verliefd worden…. Ik kan niet anders zeggen dat ik het in mijn vak ook herken, geef me een fantastisch stuk stof (bij voorkeur dan wel een edel materiaal als ik t dan toch even iets duidelijker mag omschrijven) en in gedachten is de mooiste outfit zo gemaakt! De realiteit echter is dat het dan nog wel gebeuren moet.

  Net zo’n liefhebber en vakidioot als jij!
  Chris Ezerman
  Vormgeving van Maatkleding en Couture

 3. Roel van Kalkeren schreef:

  Ik reed vanochtend op de Rondweg N3 achter en naast een fiat 500, met de sticker ‘brillenmeisje.nl’. Toen ik de bestuurster zag was mijn eerste reactie “hee, ze draagt helemaal geen bril”. Toch nieuwsgierig geworden en op de site gekeken. Leuk idee! De sticker op de auto maakte mij iig nieuwsgierig. Heb (nog) geen bril nodig maar weet nu waar te zijn als het zover is.

  • brillenmeisje schreef:

   Dank voor je leuke reactie! Ik heb je gezien, je sloeg af bij het wantij.
   Je hebt gelijk, ik had geen bril op mijn neus. Vandaag hangt hij om me nek (brilketting). Ook goed? 🙂
   Wie weet tot de volgende keer op de N3 en anders in de winkel.

   Heldere groet,
   Diana

 4. Hilde schreef:

  Wat jammer dat ik toch echt geen bril nodig heb!

  • brillenmeisje schreef:

   Ha Hilde,
   Dank voor je reactie. Leuk!
   Brillen zonder sterkte worden ook helemaal HIP, dus er zijn nog opties. 🙂