STIJL VOOR OGEN

Met bijna 13 levensjaren heeft Daisy haar smaak al goed ontwikkeld. Haar nieuwe bril moet volledig aansluiten bij haar stijl. Papa, mama en zusje zijn mee, maar hebben eigenlijk niks in te brengen. Ze weet echt wat ze wil, benadrukt haar moeder nog maar  eens.

Voor mij is dit genieten. Door verschillende stijlen te laten passen ontdek ik wat Daisy wil, wat ze mooi vindt en vooral wat niet. Natuurlijk heb ik zelf wel een idee wat qua stijl bij haar past, maar het lijkt erop alsof ze me misleid.

Ze hinkt op 2 benen, 2 stijlen. Niet te vergelijken met elkaar. Stoer, trendy, donker kunststof. Absoluut iets voor de brugklas, middelbare school. Maar wat haar ook lijkt aan te spreken is creatief, extra opvallend, kleurrijk, anders dan anders. Zo’n bril waarvan mensen die haar kennen zeggen “goh, wat heb je een grappige bril uitgekozen”, maar waar haar klasgenoten van kunnen denken “kijk, heb je haar weer met die gekke bril”.

Nu is ze daar wel tegen bestand, stevig commentaar, maar toch vraag ik me af of die stijl echt bij HAAR past. Haar vader heeft namelijk ook zo’n bril, opvallende kleuren in streepmotief, helemaal niet standaard en lekker eigenwijs. Nu is Daisy ook echt een vaderskind. Haar vader vindt ze enorm stoer en hij kiest ook graag voor iets wat minder standaard is. Alles wat hij mooi vindt, vindt zij ook mooi. Hoe gekker, hoe beter.

De keuze van een nieuw montuur lijkt ineens niet zo leuk meer, het is ingewikkeld. Maar dan weet ik raad, dit is mijn favoriete moment. Daisy snapt heel goed wat ik haar allemaal vertel. Ik omschrijf hoe ik haar stijl zie. Zij doet graag mee aan trends, maar dan wel met een eigenzinnige toevoeging. Dat is heel wat anders dan de stijl van haar vader kopiëren en ik onderbouw mijn betoog met voorbeelden, haar outfit en uitstraling zijn mijn leidraad. Ze knikt, haar ogen lichten op, een nieuwe bril uitzoeken is weer een feestje.

Het is leuk om zo met mijn vak bezig te zijn. Morgen heb ik mijn eerste dag met Eyedeals, een dag sparren en brainstormen met een groep fantastische vakidioten.  Ondernemers waar ik veel respect voor heb en die het in mijn ogen ‘goed voor elkaar’  hebben. Het thema morgen is MODE.

Het lijkt soms een kleine spagaat om dit toch wel medische vak tegelijkertijd ook modisch te laten zijn. Opticiens willen zo graag trendvolgend zijn op het gebied van oogZORG, maar zeker ook in oogMODE.

Je begrijpt, vanwege dit thema morgen, heb ik het woord MODE daarom de afgelopen tijd vaak overdacht en ik kom tot de conclusie dat het een verzamelnaam moet zijn. Stijl, trend, smaak, daar moet 1 woord voor zijn vind ik en laat dat voor mij dan MODE zijn.

Inmiddels heeft Daisy ook haar bril opgehaald. Haar vriendinnen lopen met een grote zwarte kunststof bril op hun neus. Zij heeft gekozen voor donkerbruin MAT kunststof en een caramelkleur aan de binnenzijde. Een zachtere match met haar lichte huid en blonde haar. Super trendy en ook een tikkie eigenwijs. Haar MODE dus!

2 comments

 1. eef schreef:

  Mag ik vragen wat het merk is van haar bril? Ik ben op zoek naar een bril en wat je omschreef bij Daisy’s bril klonk heel gaaf.

  groetjes!

  • brillenmeisje schreef:

   Beste Eef,
   Daisy heeft een bril gekozen van het merk Paul Frank.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Heldere groet,
   Diana