Zonnebrillen en bikini’s

Zomerkriebels? Oops, dat duurt voor mij echt nog maanden.  Pas in oktober is het tijd voor mijn zomervakantie. Dan wordt de voorraad rokjes, hemdjes en slippers gecheckt en zo nodig vervanging gezocht. Maar dat gaat niet altijd zo makkelijk! Laat staan een nieuwe bikini willen, terwijl de bladeren van de bomen vallen.

Toegegeven, ik ben toch wel iemand die, als ik iets wil, dat dan graag NU wil hebben. Nee, je hoeft me daar heus niet op te wijzen, ik weet dat wel van mezelf. Een leerpuntje zeg maar. Helaas, door deze soms minder ideale eigenschap kan ik dan ook lichtelijk geïrriteerd raken wanneer ik begin oktober in de ‘speciale-badmode-winkel’ slechts wat restanten van de uitverkoop vind, niet volgens mijn smaak of al helemaal niet in mijn maat.

Snappen ze dan niet dat je het hele jaar door op vakantie kan, mag, moet, wil???

Zonnebrillen in januari
In maart hoor ik in mijn winkel regelmatig ‘ik wacht wel totdat de nieuwe collectie er is’. Nee, je hoeft niet te wachten!!! Ze hangen hier al sinds januari! Want ik weet dat je binnenkort gaat skiën, of dat dit de mooiste tijd is voor Zuid-Afrika, of zeilen in de Cariben nu fantastisch moet zijn. Jij hebt die zonnebril nodig, NU!

Nieuws het hele jaar door
Als zelfstandig ondernemer is het één van de leukste dingen om zelf te bepalen wanneer nieuwe monturencollecties uitgeleverd worden. Bij mij is er (gelukkig) geen sprake van voorjaars- of najaarsmode. Dat zou het allemaal veel minder spannend maken. Ongeveer elke 4 tot 6 weken komen er wel nieuwe collecties binnen. Het hele jaar door. Dus een weekje Lanzarote in Mei hoeft echt niet met je zonnebril van vorig jaar hoor!

Snert en asperges
Op vakantie gaan we niet meer alleen in de bouwvak, snert eten we ook gerust in de zomer en asperges wil ik wel het hele jaar door. Die nieuwe bikini wil ik ook in oktober kunnen kopen en daarom moet je bij de (zelfstandige) opticien het hele jaar door terecht kunnen voor een ruime keuze en de nieuwste collecties zonnebrillen!

PS
Mocht je nou straks op het terras zitten zonder ski-pulli en moonboots, dan is het misschien ook wel leuk om een verleidelijke zonnebril op te zetten in plaats van die sportieve variant van de piste …

Comments are closed.