Wanneer komt de nieuwe brillencollectie binnen en hoe vind je jóuw mooiste bril?

Res / Rei

Is de nieuwe monturencollectie al binnen? – een veel gehoorde vraag. In de optiek gaat het anders dan in de kleding of schoenen. Nieuwe brillencollecties komen het hele jaar door binnen.

Monturen inkopen is voor een (zelfstandige) opticien niet seizoensgebonden.

Als Brillenmeisje mag ik het hele jaar door inkopen wat ik mooi vind voor mijn eigen winkel. Hierdoor kan ik dus makkelijk inspelen op vraag & aanbod en vind jij met gemak jóuw mooiste bril.

Zo blij als een jarig meisje met haar cadeautjes, zo is voor mij ieder inkoopmoment.

Bij het uitzoeken zet ik vaak de monturen zelf op, ja ook de heren brillen. Ik wil zien hoe de kleur op de huid verandert. Of hoe de lijnen samenvallen in het gezicht.

Tijdens het inkopen gebeurt het vaak dat ik al een brildrager voor ogen heb; “Oh, dit is echt een kleur voor mevrouw Wagemakers ” of “Tof, meneer Zomers wil graag zo’n model”.

Dame met mooie bril - hoe vind je jóuw mooiste bril

Bedenk wel, een bril moet passen bij wie je bent. Niet toevallig net nieuw ingekocht zijn.

Natuurlijk, zoals iedere ondernemer, doe ik mijn inkopen niet alleen op buikgevoel. Cijfers moeten het onderbouwen, maar daar schrijf je geen blog over. Dat zou oersaai zijn.

Ik vertel liever hoe leuk het is om steeds weer nieuwe brillen in te kopen. Iedere keer andere juweeltjes in mijn handen te hebben waar ik kriebels van in mijn buik krijg. En nog leuker: bij al die brillen de juiste persoon en het juiste gezicht vinden.

“Hoeveel brillenmerken zijn er?”
Meer dan 1000 wereldwijd, denk ik.

Hoe werkt het samenstellen van zo’n brillencollectie?

Er zijn misschien wel duizend brillenmerken, ik heb ze nog niet allemaal kunnen tellen. Uit deze enorme hoeveelheid kies ik zelf mijn favoriete merken. Vervolgens kies ik uit die merkencollecties de mooiste modellen en die dan weer in een aantal leuke kleuren.

Zo kan iedere zelfstandige opticien zijn eigen collectie samenstellen. Mijn persoonlijke smaak (en die van collega’s!) speelt daar zeker in mee.

4 bouwstenen voor het samenstellen van mijn brillencollectie:
1. Fabrikant
2. Merk
3. Model
4. Kleur

Hoe vind je jóuw mooiste bril?
Door simpelweg de tijd te nemen en je te laten adviseren door de brilverslaafde opticien in de winkel. 🙂

In mijn zoektocht naar wat het beste bij jóu past laat ik je ongetwijfeld brillen passen waarvan je denkt “ammenooitniet!!!”.

Gelukkig is brillen passen GRATIS en het gaat verdraaid veel eenvoudiger dan broeken passen in een pashokje!

Kijk gewoon eens hoe iets staat, geef het even tijd, bekijk jezelf in verschillende spiegels en laat het op je inwerken.

Op deze manier zou het zomaar kunnen dat jij een heel verrassende keuze gaat maken, maar wel altijd eentje die past bij wie je bent.

Voor mij is het belangrijk dat ik tot op de dag van vandaag altijd nog kriebels in mijn buik voel bij een mooie bril. Wanneer dat verdwijnt ga ik een andere baan zoeken.

Inkoop nieuwe brillencollectie van Lindberg.
Nieuwe brillen inkopen bij Lindberg – met het Brillenmeisje op rechts.

Comments are closed.