De ellende van siliconen neuspads op je bril

De ellende van siliconen neuspads op je brilDit blog is voor iedereen die het reuze interessant vindt om meer te weten over de siliconen neuspad (nu klikken al enkelen weg vrees ik), voor hen die vallen binnen onderstaande doelgroep of brildragende connecties hebben binnen deze categorie.

Doelgroep: brildragende senioren op hoge leeftijd

(vul zelf de leeftijd in, daar brand ik me liever niet aan!)

Neuspads. Die twee kleine gevalletjes die het montuur op de neus laten rusten.

Wist je dat er wel honderden typen neuspads zijn?

Naast het juist afpassen van de neuspads, plaats op de neus en onder de juiste hoek, is het materiaal een belangrijk gegeven. Vanwege hun zachte en stroeve eigenschappen, worden siliconen neuspads het meest gebruikt in mijn bedrijf. En dat vergt wat uitleg als je mijn titel goed gelezen hebt.

Lastig voor brildragers: te veel huid en te dun

Naarmate we ouder worden komen we op sommige plaatsen wat ruimer in ons vel te zetten en wordt de huid ook wat dunner. Ik heb ervaren dat daar sprake van is bij deze doelgroep, specifiek bij de neus en in de ooghoeken.

Ellende: brillen die rode plekken geven op de neus 

Vanwege de stroefheid van het silicone materiaal zal het de huid naar beneden trekken en stroopt het daaronder op. Behalve dat dit vooral niet mooi staat en niet prettig aanvoelt, ontstaat er ook vaak een rode geïrriteerde plek onder de neuspad.

Een bril afstellen is een kunst!

Het mooiste is natuurlijk om dit euvel op te merken bij aanschaf van de bril en daarmee het probleem voor te zijn. Het maakt niet uit of je 100 euro of 1000 euro uitgeeft aan een bril, de aandacht voor het afpassen moet er altijd zijn en soms is het inderdaad nodig dat een brildrager 2 of 3 keer terugkomt, voordat het juiste draagcomfort is bepaald.

Oplossing voor de ellende van siliconen neuspads:

Gladde (harde) neuspads. Deze laten de ruime en dunne huid in tact door hun gladheid en voorkomen het opstropen van de huid daaronder. In principe zal de bril hierdoor niet meer gaan zakken, mits de oortips achter het oor goed zijn afgesteld.

Bij de volgende verjaardag van tante Nel kun je dus nu een slim verhaal afsteken (en nog onderbouwen ook), als oma weer eens van die rode plekken heeft op de plaats waar haar bril rust.

Klik hier voor eerdere posts over draagcomfort en neuspads.

Comments are closed.