‘Zonder bril is mijn outfit niet compleet.’

Paulien met een bril van JF Rey (model2498)

Ik weet niet of ik haar eerst leuk vond om haar goede danskwaliteiten en daarna om haar bril of juist andersom. Maar toegegeven, het zal eerst haar bril geweest zijn.

Iemand met een toffe bril is per definitie leuk, totdat het tegendeel bewezen is.

En zo leerde ik dus Paulien Horsten kennen tijdens een Cubaans salsafestival (Dias Cubanos). Ze geeft les in Kizomba en verraste mij door haar verschijning op het podium mét bril. Dat zie je niet vaak in de danswereld en zodoende raakten we in gesprek.

‘Zonder bril is mijn outfit niet compleet.’

Dat is wat ik vaak hoor van klanten en ook Paulien voelt zich kaal zonder haar bril. Logisch, ze draagt al een bril sinds haar 2e levensjaar.

Hoort de bril bij je imago op het podium?

Haar antwoord omvat datgene wat ik altijd toejuich: ‘Op het podium probeer ik origineel te zijn in de keuze van kleding en (dans)schoenen en mijn bril ondersteunt dat.’

Fantastische denkwijze! Niet alleen je outfit is belangrijk, maar juist ook die blikvanger van een bril. Dat moet geen “ondergeschoven kindje” zijn, vindt ook Paulien.

Dansen met een bril op, hoe vervelend is dat?

Tja, dat kan onhandig zijn: ‘Wanneer je het warm hebt gaat hij zakken of beslaan.’ Als brillentechneut zeg ik dan dat hij beter afgesteld moet worden. Maar het is waar, een zakkende bril is niet altijd helemaal te voorkomen. Ook voor foto’s ervaart Paulien het soms wat minder charmant. De bril kan voor vervelende reflexies of vertekening zorgen.

Ik zie je liever met bril, maar zijn contactlenzen een optie?

‘Ter afwisseling graag!’ Paulien heeft nog geen succesvolle set lenzen gevonden zonder kijkcomfort te verliezen. Dit heeft te maken met haar hoge cilinders. Nu zit ik dicht bij het vuur (getrouwd met @ctladdict) en dus wil ik Paulien nog eens uitnodigen voor een bezoek. 😉

Heb je meer dan één bril?

Vanwege haar hogere sterkte en vaak toch kleine verschillen tussen de verschillende monturen, ervaart ze het wisselen als onprettig. Wel koopt ze elk jaar een nieuwe bril. Hier zegt ze dit over:

‘Omdat ik mijn bril dag in dag uit, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat op mijn neus heb staan, raak ik redelijk snel uitgekeken op een montuur. Bovendien vind ik het leuk om trends en ontwikkelingen in de gaten te houden. Ik loop gemiddeld elke twee weken bij mijn opticien binnen en werp altijd even een blik op de collectie. Heel gevaarlijk!’

Jullie begrijpen mijn wens: ik zou heel graag die opticien van Paulien zijn! ☺

 

Comments are closed.