Diana, heb jij een bril voor mijn budget?

Het is net voorbij half 6 als de telefoon gaat. Snel neem ik op voordat het antwoord apparaat er op gaat. Ik herken haar stem en zit me gelijk rot te verzinnen welke bril ze draagt. Meestal heb ik dan direct het gesprek, de persoon en het verhaal voor ogen. Maar ik kom er maar niet op.

“Diana, 2 jaar geleden heb je me geholpen aan een onwijs toffe bril, passend in mijn budget. Ik zou wel weer een nieuwe bril willen, kun je me opnieuw helpen?”
– NATUURLIJK!
“Maar mijn budget is 600 euro.”
– Laten we een afspraak maken, dit komt goed!

Anderhalve week later komt deze jonge 40-plusser de winkel binnen. Ik zie haar bril en het enige wat ik denk is: “Oh ja, die hebben we ook gehad, wat een waanzinnig montuur is het toch!” Een vlindervorm (toen al!), paars aan de buitenkant en helder groen aan de binnenkant. Ik vind ‘m nog steeds geweldig.

Maar nu komt deze mooie vrouw voor een volgende waanzinnige bril en dit vind ik nog altijd het leukste van mijn vak:

De beste match vinden.
Ja, ook als ik een budgetlimiet opgelegd krijg.

Haar vrienden, uit de categorie ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’, vroegen nog: “Een nieuwe bril? Ga je weer naar dezelfde opticien? Ja? Ohw …” Ze lacht erom.

Ja, ze wil weer zo’n toffe, ondeugende en onderscheidende bril. Dus ik heb een uitdaging. Hoe overtreft ik deze groen/paarse vlinder versie?

Als zij aan haar cappuccino nipt, verzamel ik een gewaagde selectie brillen. Tegenwoordig heb ik een prachtige vitrine in de winkel en daar vis ik een Paul Frank uit.

Een wat ronder kunststof model, veel wit aan de voorkant, maar ook donker grijs/blauw en aan de binnenkant doorschijnend aqua.

Ze zet het montuur op en begint te glimmen van oor tot oor. Ik weet genoeg, dit gaat hem worden. Ze past er nog een aantal, je moet tenslotte zeker weten dat je de allermooiste hebt. Maar als ze 6 keer teruggrijpt naar het eerste model weet ze genoeg:

“Stop maar hoor, dit wordt ‘m.”

Ik maak de balans op. Inclusief de glazen 455,- euro … ruim onder het budget!

Happy holidays mooie, ondeugende, onderscheidende, jonge vrouw!

Comments are closed.