Ze wil een andere bril, een goedkopere!

wees op tijd voor je zorgverzekraar“Hij was blauw, een beetje grijs blauw, met een dikker pootje en hij was 200 euro goedkoper.”

In een winkel met vele, vele honderden brillen is een grijsblauw frame vinden best een uitdaging. Mevrouw S. omschrijft de bril nog eens uitgebreid. Ja, blauw dus. Grijsblauw. En een dikker pootje … Ik voel me bijna te stom voor de opdracht.

In mijn hoofd klinkt het als: “Nou zo moeilijk is het toch niet om die ene grijsblauwe bril te vinden?”

Nee, zo bedoelt ze het niet. Integendeel zelfs. Ze is maar wat blij dat ik help met zoeken, het scheelt haar namelijk veel geld.

Dubbele brilvergoeding
Vorig jaar heeft mevrouw S. geen bril gekocht. Dus dit jaar krijgt ze dan DUBBELE vergoeding. De zorgverzekeraar ‘spaart’ haar bijdrage net zolang totdat ze weer een nieuwe bril koopt. Dus 200 euro van vorig jaar en 200 euro van dit jaar. Hupsakee!

NOU NEE!

HET LIGT ANDERS!

Aanvullende verzekering
Veel zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullend pakket een bepaald bedrag per jaar, 2 jaar of 3 jaar. Afhankelijk van het pakket en de verzekeraar varieert dit bedrag tussen 50 en 250 euro. Ongeveer!

Kijk hier hoeveel en hoe vaak jij recht hebt op zorgvergoeding voor een bril (of contactlenzen).

Kalenderjaar
Een zorgverzekeraar werkt over het algemeen met kalenderjaren. Dat wil zeggen, als je 1x in de twee jaar recht hebt op een vergoeding en je koopt een bril in december 2013, dan krijg je opnieuw vergoeding in januari 2015.

TIP
Het kan dus in je voordeel werken om nu nog gebruik te maken van deze brilvergoeding. Mocht je namelijk in 2015 een andere bril- of lenzensterkte nodig hebben, dan zijn de 2 kalenderjaren alweer om. Check wel weer even de polisvoorwaarden tegen die tijd.

De grijsblauwe bril voor mevrouw S. heb ik uiteraard gevonden. Jammergenoeg betaald de zorgverzekering niet alles waarvan ze dacht recht op te hebben. Nu heeft ze toch op de valreep nog een mooie nieuwe bril met in ieder geval 200 euro zorgvergoeding.

Ze ging weg met de volgende woorden: Over 13 maanden kom ik alweer!!! Dan voor een zonnebril op sterkte of gewoon een 2e bril. 😉

Comments are closed.