Een bril met voorbedachten rade: de vlinderbril van Sharon

IMG_4903
Zaterdagochtend in de winkel. De 17-jarige Sharon is klaar voor een nieuwe look. Ze heeft al helemaal in haar hoofd hoe haar nieuwe bril eruit moet zien.

“Ik wil een vlinder bril.”
En ik denk “YESSSS!!!”

Haar huidige bril, kikkergroen(!), roept nog steeds veel reacties op. Op haar werk zijn het klanten die reageren, op school zijn het tieners die tegen haar broer zeggen “Dat is toch jouw zus, die met die groene bril?”

Ze heeft lef.
En daar hoort een passende bril bij!

Als groot fan van vlinderbrillen en overtuigd dat het haar zal staan, zoek ik in de winkel een aantal monturen bij elkaar. De eerste die ik haar aangeef heeft een mooie donkerbruin gevlekte voorkant en transparante veren. Een bril van Prada. De vorm en kleur staan haar prachtig.

De vlinderbril is pittig, vrouwelijk en een tikkie ondeugend.

Bij haar keuze neemt Sharon mee dat ze dit jaar, na haar eindexamen atheneum, naar de internationale business opleiding aan de hogeschool van Rotterdam gaat. Dit zorgt ervoor dat ze voor een meer volwassen uitstraling wil gaan.

Nadat ze nog een stuk of 10 brillen heeft gepast wordt eigenlijk al aangegeven dat ze overtuigd is van haar keuze. Meer brillen passen is niet nodig. Het eerste montuur dat ze paste moet het gewoon gaan worden.

Dan haalt Sharon haar mobiel tevoorschijn. Ze wil me een foto laten zien. De reden dat ze zo goed wist wat ze wilde. “Kijk, dit had ik in mijn hoofd.” 

Ik moet lachen om de foto. Een betere match hadden we volgens mij niet kunnen vinden. Wat een heerlijk vak heb ik toch!

Comments are closed.