Een telefoon toont status. Een bril niet.

Moskou

Moskou. Het land waar 52% een bril nodig heeft, maar slechts de helft hiervan draagt werkelijk een bril. Vorige week mocht ik dit land beleven. En een belevenis was het!

Low culture. Een woord wat ik nu een beetje begrijp. Van een bril dragen worden je ogen slecht. Zeggen ze daar! Een cilinder in je bril, waarom moeilijk doen? Heb je -1 dpt nodig, laat lekker zitten. Multifocaal wordt niet gepromoot. Het vergt tijd en uitleg.
“Waarom zouden we tijd besteden aan iets waar je slechts DOORHEEN moet kijken.”

Luxe. Status. Imago. Buitenkant.

Je moet het ZIEN.

Mobiele telefoons. Die zíe je tenminste. Daar wordt dan ook veel geld aan uitgegeven en aandacht aan besteed. Niet alleen in Rusland trouwens.

Nu geloof ik dat een mobiel bij ons in Nederland niet werkelijk zoveel status heeft als in Moskou. Maar dat het er absoluut toe doet welke keuze je maakt is helder.

Vooraf wordt alles uitgezocht. Internet. Belwinkels. Vrienden. Overal haal je informatie vandaan om de beste, bij jouw lifestyle passende telefoon aan te schaffen. Prijs & kwaliteit vind je ook belangrijk. Het is okay om meer te betalen, maar je wil wel precies kunnen vertellen wat het je meer oplevert.

En hoe is jouw kennis als gaat om je brillenglazen?

Ik maak vaak mee (veel te vaak!) dat de brildrager niets kan vertellen over wat voor glazen hij in zijn bril heeft. Nee, ik  heb het niet over de sterkte. Vaak aangeduid met “uhmm, ongeveer min 3 geloof ik, of was het nou plus 3…”.

Er zijn zoveel opties die het verschil maken in goed zien en optimaal oog- en kijkcomfort. Denk aan ontspiegeld, UV filter, meekleurend, extra dun, customized, HD, meer pixels.

En ja, dan is het okay als je wat meer gaat betalen, zolang je er maar wel iets voor terug krijgt. Zo is het toch?

Kortom, welke kwaliteit hebben jouw brillenglazen en waarom passen die bij jouw lifestyle?

Het wordt tijd dat je niet meer alleen dóór je brillenglazen kijkt, maar onderzoekt wat de meerwaarde moet zijn voor jou. Om je leven leuker te maken en comfortabeler. Precies zoals je doet met je mobiele telefoon. Passend bij jouw leefwijze!

Een bril staat tenslotte langer op je neus, dan je mobiel in je hand ligt.

Comments are closed.