BRILLEN TRENDS 2013

prada spring summer 2013

Het lijkt alsof mij steeds vaker gevraagd wordt naar de nieuwe brillentrends. Leeft de brilmode meer dan vroeger? Misschien wel!

Of gaan we nog 5 jaar met een bril doen, terwijl onze outfits al na 1.5 jaar ‘verouderd’ zijn. Beseffen we nu beter wat voor invloed de bril heeft op ons imago en dat deze dus moet passen bij de nieuwe werkomgeving? Zien we in dat een bril niet altijd zo kostbaar is, in vergelijking tot de honderden euro’s per jaar uitgegeven aan kleding, schoenen, make-up, sieraden, etc.? Mooi!

 

Dus, als jij up-to-date wilt zijn in 2013, hier de brillen trends die ik heb gespot:

Rondere vormen
Ik ben blij met de afgeronde hoeken. Geen scherpe lijnen meer die een gezicht vaker wat streng maakt. De brillenmode wordt wat ronder. Niet meer oversized, maar zeker niet klein. Wil je extreem gaan? Kies dan voor de John Lennon look.

Kleur
Net als in de kleding zie je ook in de monturen dit jaar weer veel kleur. Zachte pastels, maar ook nog steeds de harde jaren 80 kleuren. Wees niet bang om je bril in een bepaalde kleur te kiezen. Als je een kleur kiest die goed bij je huid past en met die voorwaarde ook je kleding koopt, zal het nooit vloeken. Een mooie oplossing is een meerkleurige bril, wat je nu ook veel ziet. Overlopende kleuren, met of zonder groot contrast. Jij bepaalt!

Catwalk
I wish it would happen! De catwalk shows tonen grootse en imposante brillen. Ik vind ze GE-WEL-DIG! Maar ik twijfel of dit werkelijk opgepakt wordt door ons Nederlanders. Deze brillen trend is voor mensen die durven te kiezen voor drama. En dan niet gewoon drama, maar D.R.A.M.A. Heel eerlijk toegegeven, ook ik heb moeite om zo op de voorgrond te treden door zo’n bril te dragen.

Vlinder
Nog steeds zie je veel vrolijke vlinder brillen. Kenmerkend hierbij zijn de oplopende lijnen bij de wenkbrauwen. Ik hou ervan! Niet altijd even goed passend bij ieders gezicht. Dus ik zou zeggen, als het je staat, juist doen! Laat je hierin goed adviseren door een opticien, stylist of verkoopmedewerker. Zoals altijd geldt ook hier, pas verschillende vormen monturen. Zo vind je wat jou het mooiste staat.

Spiegel glazen
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste zonnebril van het land? Heb lef en kies dit seizoen voor een zonnebril met spiegel glazen. Oranje of blauw, dat maakt niet zoveel uit. Wees origineel en maak je keuze al vroeg in het seizoen. Nu al hangen de nieuwe collecties bij de opticiens. Dat je vrienden je vervolgens na-apen moet je voor lief nemen.

Ik ben benieuwd welke brillen trend jij kiest in 2013?!

9 comments

 1. @Kledingstyliste schreef:

  Brillenmeisje » BRILLEN TRENDS 2013 http://t.co/WFjfdBgvjc

 2. chris schreef:

  Hoi Diana,
  Zo’n meerkleurig overloop bril lijkt me wel spannend. Maar is dat niet ‘dwingend’ qua klerenkeuze? Nu heb ik best wel t nodige qua kleding…. moet een mooie combi te maken zijn.
  Groet,
  Chris

  • brillenmeisje schreef:

   Inderdaad een spannende keuze, Chris.
   Maar jij weet als geen ander hoe je spanning op een juiste manier in kleding kan brengen. En zolang je qua kleur altijd kiest wat bij je huidtype past kun je heeeeeel ver gaan in combinaties maken. 😉

 3. Elle schreef:

  Elle hier, van commentaar bij je post “bril met of zonder neusdingetje”.
  Het is een Chanel bril geworden, helemaal volgens de 2013 trends: rond (pantos rond) en gekleurd (blauw/grijs gemarmerd).
  En ik laat er inderdaad dus “neusdingetjes” op monteren. Ik ben benieuwd….
  Nogmaals dank voor je advies en keep on posting! Jammer dat ik te ver weg van Struijk optiek woon…

  • brillenmeisje schreef:

   Tja, wat is te ver Elle … 😉
   Dagje uit van maken kan altijd toch?
   Wel fijn dat jouw brillen zoektocht nu geslaagd is.
   Ik wens je een BRILjante kijk op het leven!

 4. Astrid Toussaint schreef:

  Hi Diana,

  Wat een ontzettend leuk artikel heb je weer geschreven! Als je het goed vindt, zet ik hem op mijn website. 🙂
  Een bril is zo belangijk voor je uitstraling, het kan je maken of breken!
  Thanks!!!

  Groetjes,
  Astrid

  • brillenmeisje schreef:

   Maken en breken, zo is het helemaal! En daar weet jij vanuit jouw vak ook alles van.
   Bedankt voor je reactie!

 5. Interessant stukje weer Diana! Een verkeerde bril kan je uitstraling heel nadeling beinvloeden, dus belangrijk dat je kijkt naar de kleur, grote van montuur en wat je uit wilt stralen. Helemaal met je eens dat die scherpe rechte lijnen een gezicht vaak streng maken. Dus ik zeg, allemaal naar Struijk Optiek voor een bril met vloeiende lijnen!

  • brillenmeisje schreef:

   Dank je wel voor je enthousiaste reactie, Irma.
   Klanten krijgen natuurlijk een koningsbehandeling als ze ons allebei raadplegen. 😉

   Heldere groet,

   Diana