Ga jij blind voor modetrends?

Buiten was het koud, nog niks te bekennen van lente, en ik zie mezelf nog staan voor de spiegel. Het moest een juichmomentje zijn, maar mijn gezicht zei iets heel anders …

Ken je dat gevoel, je ziet een outfit bij een ander en denkt “wow, wil ik ook”? Dus daar stond ik in de slecht verlichtte paskamer, 60 denier panty, korte laarsjes met hak en mijn gewilde SHORT….  Zwarte Piet! Er was niets, werkelijk helemaal niets anders waar ik aan kon denken dan aan Zwarte Piet. Overduidelijk! Ik blijf voor altijd kijken naar vrouwen met hippe shorts, mooie benen en high heels, zomer of winter, gedurfd, vrouwelijk. Maar niet mijn ding.

In de winkel komen veel jonge meiden voor dé zwarte kunststof bril. Kleur van hun huid, haren of ogen maakt ze niet uit, ze willen meedoen met de trends. Het wordt echt leuk als er een papa of mama bij is. Bij de eerste donkere bril zie je hen al denken “help, daar gaat mijn kleine meisje”, maar de jongedame wil eigenlijk alleen maar horen hoe waanzinnig mooi die bril staat. Voor mij een uitdaging, want de één draagt en de ander betaalt de bril.

Het is mooi als een consument weet wat hij of zij voor ogen heeft, maar net als ik met mijn short kan soms blijken dat het niet de mooiste optie is. Als briladviseuse en opticien vind ik het daarom belangrijk om meerdere stijlen en vormen te passen. Samen zoeken naar welke bril je nog mooier maakt. En het zou zomaar kunnen zijn dat we dan niet uitkomen op de trend van dit moment en dat geeft helemaal niks. Toegegeven, niet alle jonge meiden zijn het met mij hierover eens.

Er zijn vaak meerdere mode trends gaande en er is er zeker één die bij jou past. Vertaal deze dan naar jouw eigen stijl. Dan ben je geen kopie, maar origineel en modisch verantwoord in jouw eigen LOOK.

3 comments

  1. […] je in de ander. Kijk naar datgene wat bij hem of haar past. Jij hoeft het niet te dragen. De ander wel. Natuurlijk mag je zeggen wat je mooi vindt. En wat […]

  2. Claudia schreef:

    Geweldig!!!!

  3. Haha leuk artikel. En soo true!