SALE! Hou je focus!

Als het gaat om duidelijke communicatie, kan ik in deze tijd nog wel het één en ander leren, het is duidelijk overal SALE! Maar dat houdt ook vaak in: rommelige winkels, onoverzichtelijke vakken en felgekleurde banners. Zeker niet mij ideale shopmoment!

In schoenenwinkel X lees ik “2e paar voor 10 euro”, tja, maar als ik verder niks nodig heb … Dus kijk ik maar bij de herenschoenen, niet voor mijzelf natuurlijk, maar voor een tientje nóg een paar schoenen is gunstiger dan 30% korting op mijn teenslippers. Ik kies een paar toffe sneakers in maat 45 en loop naar de kassa. Pas daar kijk ik naar de prijssticker en besef ineens dat mijn slippers 5x in prijs stijgen door de aanschaf van “het 2e paar voor 10 euro”. Geen slimme actie, Diana! 

SALE! Bijna was ik voor de verleiding gevallen!

Tijdens de SALE is die verleiding vaak groot, maar toch ook voor veel mensen juist de aanleiding om met of zonder plan de winkels door te struinen. Op zoek naar dat ene leuke artikel wat je anders nooit zou kopen of die basics die je toch nodig hebt en toevallig nog in jouw maat is.

Als het gaat om kleding, hoe truttig het ook klinkt, heb ik meestal een wishlist. Helemaal geen ingewikkelde dingen die daarop staan en daarom gelukkig altijd wel vindbaar. Zo’n lijst met items werkt voor mij uiteindelijk perfect om eindeloze combinaties te maken, makkelijk kiezen dus als je voor de kast staat.

ZONNEBRILLEN SALE! Hou je focus!

Om je slag te slaan in de kleding zijn tal van fashionbloggers de aangewezen persoon om tips te geven. Als het gaat om zonnebrillen, dan geef ik je graag wat adviezen. Dit is namelijk dé tijd om je accessoires, dus ook je zonnebrillencollectie, voor een sterk gereduceerde prijs uit te breiden.

5 tips om een gave zonnebril te scoren in de SALE:

1. Kies je stijl
Kijk naar wat je al hebt: sportief, klassiek, trendy, kleur, sexy, stoer, etc. En bedenk wat je graag erbij zou willen ter afwisseling.
2. Kies meerdere opties
Zie 1. Er zijn zoveel stijlen, tenslotte ben je bij de hockey anders gekleed dan op het strand en weer anders dan op je werk. Dus staar niet blind op die ene bril, kijk naar je garderobe en hobby’s en bepaal wat er bij jou past.
3. Blijf kritisch in je keuze
Een piloten model is nog steeds HOT, maar als het jou een droopy face geeft, doe het dan gewoon niet. Houd je focus op het juiste model voor jouw gezicht.
4. Laat je adviseren
Een goede opticien helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. SALE of niet. Of neem je zus, vriendin of moeder mee, maar dan moeten ze wel met JOU meedenken en niet voor zichzelf.
5. Wees ondeugend
Het is SALE! Dan kost het je minder geld, dan kun je best eens je grenzen verleggen. Die basic zonnebril heb je waarschijnlijk al. Kies eens voor iets spannends, misschien op de grens van je comfortzone. Beetje eng? Misschien wel. Maar hé, het is ‘maar’ een zonnebril hoor!

Heb je vragen, stel ze gerust. Op dit blog, via Twitter of per mail.
Ik kijk naar je uit!

Comments are closed.