Yeah! Een nieuwe bril!

Brillenmeisje: ‘Goedemiddag, hoe mag ik je helpen?’
Klant: ‘Ik heb een afspraak met Diana.’

Voor mij staat een jonge vrouw, haar ogen enigszins verstopt achter een montuur met platte glazen en om dat weer af te zwakken heeft haar bril een transparante kleur. Ik ken haar nog niet, maar nu al hoop ik dat ik met haar een andere bril mag uitzoeken.

Het is de 1e keer dat Claudia bij Struijk Optiek is. Via via heeft ze mijn naam doorgekregen en heeft ze een afspraak gemaakt. Ze komt zelf niet uit de Drechtsteden hoor ik later en eenmaal aan tafel met een kopje thee geeft ze inzicht in haar zoektocht: een nieuwe bril, sexy en vrouwelijk. “Yeah!” roep ik van binnen en daar gaan we.

Ik stel haar nog wat vragen over haar werk, de kledingstijl (werk&privé), kleuren waar ze zich happy in voelt. Dan vertel ik Claudia vervolgens mijn werkwijze:

Ik ga je verschillende vormen en kleuren laten passen, om zo samen met jou uit te vinden wat je mooi staat en waar je je goed bij voelt. Passen is GRATIS, dus ik laat je ook brillen opzetten die je misschien niet direct zelf gekozen zou hebben.

Volgens mij is Claudia er helemaal klaar voor als ik met het 1e tableau aankom. Er liggen maar 6 brillen op, alle 6 met zorg gekozen. Bij de meeste monturen vertel ik haar waarom ik juist die gepakt heb. Ik probeer haar zelf te laten zien wat er gebeurt in haar gezicht met de verschillende glasvormen: lijnen die omlaag trekken, volgen, verdwijnen en versterken.

2 monturen blijven op tafel liggen als ik de 2e ronde ga pakken. Het aantal ‘rondes’ of gepaste brillen is niet maatgevend. Het gaat om het vinden van de juiste match, die ‘klik’ moet er zijn. Voor mij is het een heerlijke uitdaging om die match snel te vinden. Dat je dan nog 15 brillen wil passen om het zeker te weten en terugkomt op die 1e of 2e bril snap ik echt wel.

Voor Claudia is veel passen niet nodig. In de spiegel bij het raam, daglicht vind ik belangrijk, ziet ze uiteindelijk het grote verschil tussen haar oude bril en de nieuwe (Chanel).

De gebogen lijn loopt netjes mee met haar wenkbrauwen. Doordat er meer ruimte is tussen de bovenrand van het montuur en haar oogopslag komen haar ogen veel mooier uit. En al is het montuur grof, het maakt haar niet streng door de juiste kleur en vorm te kiezen.

Ik vraag Claudia of ze zich lekker voelt met deze bril op en of deze voldoet aan haar eisen. De flonkering in haar ogen zegt mij eigenlijk al genoeg. Of zou dat nu liggen aan de juiste montuurkeuze?

PS Ik weet dat je dit zal lezen, Claudia. Mag ik je ongelooflijk bedanken voor het ‘vrijgeven’ van je foto en je verhaal. Het was me een groot genoegen met jou een nieuwe bril uit te zoeken. Dank je wel voor je vertrouwen! En reageer gerust, ik ben natuurlijk benieuwd naar de reacties op je nieuwe bril.

5 comments

 1. Maarten schreef:

  Sorry dat ik geen compliment kan geven. De bril voor is inderdaad niet fraai. De bril na past inderdaad beter bij haar gezicht, maar is naar mijn smaak veel te groot.

 2. Sonja van Vuren schreef:

  Dit vraagt om een vaste rubriek! Iedere week een ‘voor & na’ ajb, Diana. 😉 Want jij praat niet alleen over brillen, jij weet écht hoe je mensen er mooier & blijer mee kunt maken en dat laat je ook nu weer zien.

 3. Claudia schreef:

  Geweldig!!! En ja wat een verschil, wat staat de nieuwe bril goed!!!!

 4. Claudia schreef:

  Tijdens mijn bezoek aan jullie mooie winkel heb ik het brillenmeisje ervaren als een echte vakvrouw!

  Niet alleen ik ben blij met mijn nieuwe montuur, maar ook de mensen in mijn omgeving. En dat is mooi, want zij kijken er tenslotte de hele dag tegenaan;). Morgen kom ik nog even langs om de bril een beetje bij te laten stellen, tot morgen!

  Groetjes, Claudia

 5. Chris schreef:

  Leuke bril! Staat je goed.

  Veel plezier en succes!

  Gr chris