Een glasbril is lelijk!

Zo! Basta! Per direct ga ik volgers verliezen en vijanden creëren. Als morgen de autospiegel van mijn geinige Fiat500 is stuk getrapt verdenk ik direct een opticien

Sandra (niet haar echte naam, maar dat moet even zo zijn) is 40 jaar en dat vind ze zelf al best oud, wat natuurlijk helemaal niet zo is. Sandra draagt een glasbril, 2 glazen met een stel pootjes, zo eentje die niets zegt over haar, niets toevoegt en niet verrast. Een andere opticien heeft eens gezegd dat haar alleen maar glasbrillen staan, sindsdien gelooft ze dat ook. Dat is jammer! Wat ik namelijk zo leuk aan haar vind is dat ze zo’n verrassend enthousiasme uitstraalt wanneer ze werkelijk iets ziet in jou, jouw project of je bedrijf. Dan is zij een energieke stuiterbal die jou zoveel input geeft dat je zelf ook bijna begint te stuiteren. Heerlijk! Maar het zou zo geweldig zijn als haar bril deze mooie eigenschap juist kracht bij zet.

Sandra is in haar eentje bij me in de winkel om haar nieuwe bril te kiezen en dat vind ik onwijs stoer. Door niemand laat ze zich beïnvloeden, zelfs niet door haar geliefde en ik mag met haar gaan ontdekken wat bij haar past. Dit onderdeel van mijn vak vind ik echt het leukste wat er is. HET ALLERLEUKSTE!

Niet alle brillen staan Sandra, haar fijne gezicht en lichte huid zorgen ervoor dat ik niet te harde kleuren kies en niet te scherpe vormen. Uiteindelijk zijn er 3 brillen die haar aanspreken en echt geweldig staan. Ze moet wel wennen aan de opvallende monturen. Dat begrijp ik, het is ook een wereld van verschil. Deze monturen laten veel meer van haar mooie persoonlijkheid zien: creatief, jong, pittig, gedreven.

Inmiddels heeft Sandra haar glasbril ‘aan de wilgen’ gehangen en is stralend gelukkig met 2 brillen, de één nog iets opvallender dan de ander. Haar omgeving is ook erg complimenteus hierover en dat is mooi meegenomen.

Draag jij ook een glasbril? Of een bril die eigenlijk niet zegt over jou wat hij zou moeten zeggen? Sta jij voor een rek met brillen en denk je bijna wanhopig ‘doe dan maar deze’? Daag me uit …

 

3 comments

  1. […] vanaf nu weer meer zichtbaar. Je houdt een open gezicht, zonder dat je ineens naar de nietszeggende montuurloze brillen hoeft te […]

  2. Ray schreef:

    Sorry maar in mijn optiek zegt het montuur van een bril niets over je persoonlijkheid an sich, allemaal klinkklare onzin. Ik draag al 35 jaar een bril en heb zowel glasbrillen als zware monturen om te dragen, het is maar net wat je vandaag fijn vind om te dragen, maar om te zeggen dat een glasbril ‘niets zou toevoegen’ of ‘nietszeggend’ zou zijn is evenwel onzinnig om Sandra wijs te maken als andersom!

  3. Sonja van Vuren schreef:

    Hmmm, herkenbaar…. 😉