Archive for trends

Brillentrends van 2014: vergeet het maar!

IMG_7047
Ik kan geen bril meer zien!
Want ik heb ze allemaal gezien.
In Milaan. Afgelopen weekend.
Brillen, brillen en nog eens brillen.

Ik geloof dat ik niets kan opnoemen wat er níet was. Omdat het er dus niet was? Zoiets!

 

Wil je de belangrijkste highlights weten? Lees gerust verder.
Niet interessant? Scroll door naar mijn laatste zin. Belangrijk! Read more

Een bril met voorbedachten rade: de vlinderbril van Sharon

IMG_4903
Zaterdagochtend in de winkel. De 17-jarige Sharon is klaar voor een nieuwe look. Ze heeft al helemaal in haar hoofd hoe haar nieuwe bril eruit moet zien.

“Ik wil een vlinder bril.”
En ik denk “YESSSS!!!”

Haar huidige bril, kikkergroen(!), roept nog steeds veel reacties op. Op haar werk zijn het klanten die reageren, op school zijn het tieners die tegen haar broer zeggen “Dat is toch jouw zus, die met die groene bril?”

Ze heeft lef.
En daar hoort een passende bril bij!

Als groot fan van vlinderbrillen en overtuigd dat het haar zal staan, zoek ik in de winkel een aantal monturen bij elkaar. De eerste die ik haar aangeef heeft een mooie donkerbruin gevlekte voorkant en transparante veren. Een bril van Prada. De vorm en kleur staan haar prachtig.

De vlinderbril is pittig, vrouwelijk en een tikkie ondeugend.

Bij haar keuze neemt Sharon mee dat ze dit jaar, na haar eindexamen atheneum, naar de internationale business opleiding aan de hogeschool van Rotterdam gaat. Dit zorgt ervoor dat ze voor een meer volwassen uitstraling wil gaan.

Nadat ze nog een stuk of 10 brillen heeft gepast wordt eigenlijk al aangegeven dat ze overtuigd is van haar keuze. Meer brillen passen is niet nodig. Het eerste montuur dat ze paste moet het gewoon gaan worden.

Dan haalt Sharon haar mobiel tevoorschijn. Ze wil me een foto laten zien. De reden dat ze zo goed wist wat ze wilde. “Kijk, dit had ik in mijn hoofd.” 

Ik moet lachen om de foto. Een betere match hadden we volgens mij niet kunnen vinden. Wat een heerlijk vak heb ik toch!

Brillentrends gespot op de Silmo in Parijs

Auww! Als ik die morgen mijn hotelbed uitschuif voel ik een venijnige spierpijn in mijn schenen! Niet geoefend om zoveel en zolang te lopen op te makkelijke, platte schoenen. Tegen de tijd dat het ontbijt erop zit gaat het alweer beter. Klaar voor dag 2 op de brillenbeurs. Op zoek naar trends en brillen waar ik  fijne kriebels van in mijn buik krijg. En die waren er zeker!

Ja het is werk, maar wel heel leuk werk!
Vakbeurzen bezoeken in het buitenland.

Daarom was ik afgelopen week dus op de Silmo in Parijs. Eén van de belangrijkste brillenbeurzen in de optiek. Leveranciers werken 2x per jaar extra hard aan nieuwe collecties, om deze vervolgens te presenteren in Parijs en Milaan (Maart).

Bril van zilver

Mijn vader is meestal mijn beursmaatje. Als senior-opticien (lees: met pensioen) is hij mijn klankbord. Goed voorbereid heb ik op de eerste dag altijd wat afspraken staan met leveranciers. Bij het uitleveren van de nieuwe monturencollecties sta ik zo bovenaan het lijstje. Altijd een fijn!

De andere dag ben ik dan vrij om rond te lopen zonder op de klok te hoeven letten. En zo kom ik de mooiste pareltjes tegen.

IMG_3958
Zo zag ik een bril van puur zilver. Zie foto hierboven. Veel te zwaar als het gaat om draagcomfort. Maar mooi! Jemineetje!

Ook 3d geprinte brillen. Je kunt je niet voorstellen dat dit de toekomst moet gaan worden. Dit exemplaar op de foto links heeft een echte houtstructuur en het draagt super licht.

 

BRILLENTRENDS GESPOT

KLEUR
Nog steeds wordt er veel met kleur en prints gewerkt. Daar hou ik van. Je geeft extra impact aan je uitstraling. Je zou er natuurlijk wel meer dan 1 moeten hebben. En dat is heus niet zo gek gezegd. Moet je maar eens uitrekenen wat je uitgeeft aan kleding en schoenen. En dan ook die bikini, zomerslippers, winterjas en snowboots meerekenen. Waarom zou je dan niet 2 brillen bezitten?

MINIMALISTISCH
Uiteindelijk zag ik ook veel prachtige minimalistische monturen. Minder opvallend, maar zo high class. Mooi in zijn eenvoud. Ik geloof heel erg dat dit een veel geziene trend gaat worden. Ik ben er op voorbereid in ieder geval.

En ja, ik heb die kriebels in mijn buik weer gevoeld. Ik schreef al eens eerder hoe ik wel 100x verliefd kan worden. Zolang het om brillen gaat uiteraard. Natuurlijk heb ik ze ook deze keer weer gekocht, die BRILjantjes. Ik verklap nog niet welk merk. Half november verwacht ik ze binnen. Kom je kijken?