Archive for mode

Brillentrends van 2014: vergeet het maar!

IMG_7047
Ik kan geen bril meer zien!
Want ik heb ze allemaal gezien.
In Milaan. Afgelopen weekend.
Brillen, brillen en nog eens brillen.

Ik geloof dat ik niets kan opnoemen wat er níet was. Omdat het er dus niet was? Zoiets!

 

Wil je de belangrijkste highlights weten? Lees gerust verder.
Niet interessant? Scroll door naar mijn laatste zin. Belangrijk! Read more

Brillentrends gespot op de Silmo in Parijs

Auww! Als ik die morgen mijn hotelbed uitschuif voel ik een venijnige spierpijn in mijn schenen! Niet geoefend om zoveel en zolang te lopen op te makkelijke, platte schoenen. Tegen de tijd dat het ontbijt erop zit gaat het alweer beter. Klaar voor dag 2 op de brillenbeurs. Op zoek naar trends en brillen waar ik  fijne kriebels van in mijn buik krijg. En die waren er zeker!

Ja het is werk, maar wel heel leuk werk!
Vakbeurzen bezoeken in het buitenland.

Daarom was ik afgelopen week dus op de Silmo in Parijs. Eén van de belangrijkste brillenbeurzen in de optiek. Leveranciers werken 2x per jaar extra hard aan nieuwe collecties, om deze vervolgens te presenteren in Parijs en Milaan (Maart).

Bril van zilver

Mijn vader is meestal mijn beursmaatje. Als senior-opticien (lees: met pensioen) is hij mijn klankbord. Goed voorbereid heb ik op de eerste dag altijd wat afspraken staan met leveranciers. Bij het uitleveren van de nieuwe monturencollecties sta ik zo bovenaan het lijstje. Altijd een fijn!

De andere dag ben ik dan vrij om rond te lopen zonder op de klok te hoeven letten. En zo kom ik de mooiste pareltjes tegen.

IMG_3958
Zo zag ik een bril van puur zilver. Zie foto hierboven. Veel te zwaar als het gaat om draagcomfort. Maar mooi! Jemineetje!

Ook 3d geprinte brillen. Je kunt je niet voorstellen dat dit de toekomst moet gaan worden. Dit exemplaar op de foto links heeft een echte houtstructuur en het draagt super licht.

 

BRILLENTRENDS GESPOT

KLEUR
Nog steeds wordt er veel met kleur en prints gewerkt. Daar hou ik van. Je geeft extra impact aan je uitstraling. Je zou er natuurlijk wel meer dan 1 moeten hebben. En dat is heus niet zo gek gezegd. Moet je maar eens uitrekenen wat je uitgeeft aan kleding en schoenen. En dan ook die bikini, zomerslippers, winterjas en snowboots meerekenen. Waarom zou je dan niet 2 brillen bezitten?

MINIMALISTISCH
Uiteindelijk zag ik ook veel prachtige minimalistische monturen. Minder opvallend, maar zo high class. Mooi in zijn eenvoud. Ik geloof heel erg dat dit een veel geziene trend gaat worden. Ik ben er op voorbereid in ieder geval.

En ja, ik heb die kriebels in mijn buik weer gevoeld. Ik schreef al eens eerder hoe ik wel 100x verliefd kan worden. Zolang het om brillen gaat uiteraard. Natuurlijk heb ik ze ook deze keer weer gekocht, die BRILjantjes. Ik verklap nog niet welk merk. Half november verwacht ik ze binnen. Kom je kijken?

Smaken verschillen. Ook in brillenland.   Kies jij wat bij jou past of wat de mode voorschrijft?

Vorige week op zijn werk, een collega komt binnen met een nieuwe bril op. Staat haar geweldig. Zo’n hip zwart montuurtje. Niet te grof, maar wel zichtbaar. Past goed bij haar elegante verschijning en altijd aanwezige kokerrokje met hoge hakken.

Nu komt zijn vrouw thuis. “Kijk schat! Dit is mijn nieuwe bril!” Met alle kleuren van de regenboog was dit ook zonder aankondiging zichtbaar. Er is weinig sophisticated aan deze bril. Zo anders als zijn collega. Hij zoekt naar woorden om het te omschrijven. Kleurrijk. Opvallend. Vrolijk. Aanwezig. Eigenzinnig. Een tikkie overdreven misschien. En concludeert dan hardop:

“Lieverd, hij past geweldig bij je. Dit ben jíj!”

Gisteren werd het me weer eens duidelijk. Op pad met kleermaker en stoffenspecialist Chris Ezerman kwam het gesprek over smaak en de verschillen daarin. Wij, Chris en ik, liggen mijlenver uit elkaar als het gaat om kledingsmaak. De kunst voor hem is te ontdekken wat ik wil en wat bij me past. Wat hij vertaald naar een mooi passend kledingstuk. Voor mij is het belangrijk ook zélf te weten wat ik mooi vind.

Aan mijn adviestafel in de winkel is het niet altijd zo glashelder.

Het is vooral een uitdaging als er duo’s (in welke relatie tot elkaar maakt niet uit) tegenover me zitten die totaal niet op 1 lijn liggen qua smaak. Daar heb ik al eens eerder over geschreven in dit blog. Soms is het gewoon beter om alleen te komen. 😉

De kunst voor mij is uit te vinden wat de brilzoeker nu echt wil. Ook al weet hij of zij het zelf nog niet. Daarnaast is het belangrijk dat het vertaald wordt naar een brilmontuur wat goed past in zijn of haar gezicht.

Een modetrend is niet bedoeld om klakkeloos over te nemen.

Het moet bij je passen. Het moet je ook nog eens staan.

Vertaal modetrends naar je eigen SMAAK!

Een ander persoon kan ongelooflijk mooi zijn met een hip zwart montuurtje. Jij bent misschien veel mooier met een oversized rode bril. Lees ook over het maken van je eigen keuze in de blogpost: Stijl voor ogen.

Wat ik zo jammer vind is dat anderen erover kunnen vallen als jij iets kiest wat bij jou past.

“Jemig schatje, moet je nou zo nodig met je knalrode bril?”

of

“Nou, nou, muppet, kon je niet iets moderns (lees: minder saai) kiezen?”

Dan zou ik willen roepen: Bekijk het nu eens met andere ogen! Beoordeel het nu eens voor de persoon zelf. Die wordt, als het goed gekozen en/of geadviseerd is, heel blij van deze keuze. Dan kan het misschien niet jóuw smaak zijn.

NOU EN!!!

Smaken verschillen nu eenmaal. Ook als het gaat om brillen.

Wees blij!